Doordeweeks genieten met je cocktail

Doordeweeks genieten met je cocktail

Op warme zomerdagen is het heerlijk om een verfrissende cocktail te nemen. Maar doordeweeks wil je niet iedere dag een alcoholisch drankje nuttigen. Gelukkig kan je doordeweeks ook genieten van een alcoholvrije cocktail en kan je hier ook eindeloos mee variëren.

Een cocktail zonder alcohol wordt ook wel mocktail genoemd

Wil je graag genieten van een heerlijk cocktail maar wil je liever geen alcohol drinken dan is een alcoholvrije cocktail een lekker alternatief. Een cocktail zonder alcohol wordt ook wel mocktail genoemd. Daarmee kan je doordeweeks ook lekker genieten van een zomerse cocktail zonder dat je bang hoeft te zijn dat de alcohol ineens naar je hoofd gaat stijgen of dat je de andere dag wakker wordt met een toch wel flinke kater.

cocktails zonder alcohol

Een alcoholvrije cocktail op basis van onder andere siroop

Alcoholvrije cocktails bestaan uit de basis meestal uit frisdranken, siropen of fruitsappen. Hier worden meestal nog wat andere dingen aan toegevoegd. Zoals wat blaadjes munt, schijfjes citroen of limoen, partjes perzik of een handvol blauwe bessen. Natuurlijk mogen de ijsblokjes ook niet ontbreken. Het leuke is dat je lekker kan experimenteren en kan variëren met allerlei smaken en ingrediënten. Bovendien zijn alcoholvrije cocktails ook geschikt voor jong en oud.

Maak er doordeweeks ook een feestje van

Een lekker cocktail in een mooi glas is echt een feestje. Omdat het cocktails zonder alcohol zijn kan je er iedere dag van de week een maken en lekker opdrinken. Op die manier kan je doordeweeks ook lekker genieten van het mooie weer in combinatie met een verfrissende cocktail. In het weekend kan je dan eventueel wel een cocktail nemen waar alcohol inzit. Mocht je helemaal geen liefhebber zijn of om een andere reden liever geen alcoholische dranken wil nemen. Dan kan je ook in het weekend gaan voor een alcoholvrije variant.