Dagvoorzitter inhuren voor jouw evenement!

Dagvoorzitter inhuren voor jouw evenement!

Na een jaar lang hard werken en mooie resultaten wil je iets terug doen voor het hele bedrijf.
Een bonus, een dagje meer vakantie? Of het organiseren van een gaaf bedrijfsevenement? Een bedrijfsevenement is de perfecte kans om het algehele teamgevoel binnen jouw bedrijf te versterken. Een informele sfeer, leuke activiteiten en even geen werk. Welk bedrijf zegt daar nou nee tegen? In deze blog vertellen we je graag wat je kunt doen om jouw bedrijfsevenement naar een hoger niveau te tillen. 

Wat is een dagvoorzitter eigenlijk?

Een dagvoorzitter is de host/presentator van jouw evenement. Een dagvoorzitter heeft tijdens het evenement de leiding. Hij of zij introduceert onderwerpen, brengt discussies op gang, stelt vragen en enthousiasmeert het publiek. Eigenlijk bepaalt de dagvoorzitter de dynamiek van het evenement. Wordt er veel humor gebruikt? Wordt er een serieuze discussie gevoerd? De dagvoorzitter weet dit als geen ander te controleren. 

Waarom een dagvoorzitter?

Het grote voordeel van dagvoorzitters is, dat ze naast de host of presentator van je evenement vaak ook kunnen fungeren als spreker. Wat de dagvoorzitter dan doet is een inspirerend verhaal over zijn eigen vakgebied vertellen. Maar in de essentie is een dagvoorzitter de host van je evenement. Dit wil zeggen dat hij leiding over het evenement heeft. Hij vertelt dingen aan het publiek, presenteert andere sprekers of personen en zorgt voor interactie met het publiek. Op deze manier voelt het gehele evenement zich betrokken. Dat is nou precies wat je wil op een evenement!

Waar kun je dagvoorzitters boeken?

Goede dagvoorzitters zijn schaars. Dit klinkt heel cliché, maar niets is minder waar. Wil je een dagvoorzitter boeken die jouw evenement echt naar een hoger niveau tilt? Dan zul je hier tijd en moeite in moeten investeren. Gelukkig zijn er vandaag de dag spreker adviesbureaus welke jou hierin perfect kunnen helpen. Een voorbeeld van zo’n bureau is Speakers Academy uit Rotterdam. Speakers Academy werkt al meer dan 25 jaar samen met de beste nationale en internationale sprekers en dagvoorzitters. Hierdoor weten zij altijd de geschikte dagvoorzitter te koppelen aan jouw evenement. Wil jij een bedrijfsevenement organiseren en twijfel je nog over een dagvoorzitter? Wacht dan niet en neem een kijkje bij Speakers Academy!