Haal je de DJ naar jou of ga jij naar de DJ?

Haal je de DJ naar jou of ga jij naar de DJ?

Heb je stress voor je feestje? Dan moet je een Disco DJ huren. Een DJ neemt de muziek op zich, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de playlist en of de nummers wel goed doorlopen. Daarbij zorgt een DJ ervoor dat er lekker gedanst kan worden en dat iedereen lekker kan genieten van de muziek. Dus niet alleen voor de organisator, maar ook voor de gasten kan het een mooi pluspunt zijn als er een DJ is geregeld. Zo kan de DJ jouw helpen met een playlist samenstellen en met een mooie overloop van de nummers. Overigens zijn er voor meerdere muziekgenres DJ’s in te huren. 

Een goede DJ betekent goede overloop

Timing is erg belangrijk bij een DJ. Hij of zij laat namelijk nummers in elkaar overlopen. Een goede of slechte overloop van het nummer, kan de avond dan ook maken of breken. Als de nummers soepel in elkaar overgaan met een mooie verandering van de beat, kunnen mensen goed mee dansen en zijn ook al geprikkeld voor het nieuwe nummer. De saaie stukjes van nummers worden overgeslagen, waardoor je alleen maar bezig bent met goede muziek luisteren. Bij een slechte overloop wil je net meezingen met het couplet en dan wordt het nummer alweer doorgedraaid. Ook kan de aanloop van het refrein te lang zijn, waardoor het saai wordt. 

Niet jarig, maar wel zin in een feestje 

Als je zelf geen DJ in wilt huren kan je natuurlijk ook plekken opzoeken met goede DJ’s. Zo kan je bijvoorbeeld naar het Tropicalia Festival gaan. Dat is een festival waar vooral DJ’s staan die Afrikaans, Arabisch en Latijns Amerikaanse muziek draaien. Dit moet wel een beetje je smaak zijn. Je kan bijvoorbeeld ook naar een kleine en donkere club, waar voornamelijk techno gedraaid wordt door de DJ’s, ook wel techno bunkers genoemd. DJ’s zijn vooral op clubs en op festivals te vinden. Als je zin hebt in goede muziek en een lekker feestje kan je altijd kijken wat voor activiteiten bij jou in de buurt zijn.