5 goede redenen om te kiezen voor een silent disco

5 goede redenen om te kiezen voor een silent disco

5 goede redenen om te kiezen voor een silent disco

Als de tijd vliegt en in de tussentijd een coronapandemie de wereld een tijdje heeft stilgezet, ontdek je pas later dat er een aantal dingen gewoon zijn doorgegaan en zich ook nog verder ontwikkeld hebben. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een fenomeen als silent disco. Waar het 10 tot 15 jaar geleden nog een stille en vreemde eend in de bijt was in de feesten- en partijen branche, is het nu uitgegroeid tot een zeer serieus te nemen en zeer populaire gimmick die veel gehuurd en verhuurd wordt door zowel particulieren als bedrijven. Wat zijn 5 goede redenen om te kiezen voor een silent disco? Op die vraag proberen we hieronder een antwoord te geven.

Wat maakt silent disco populair?

De silent disco is een populair fenomeen om een feestje te organiseren. Ze staan bekend om hun unieke manier van geluid produceren door middel van headsets en bieden hierdoor veel voordelen ten opzichte van het geven van traditionele lawaaierige feesten met een grote geluidsinstallatie en alle rompslomp eromheen. Dit zijn goede redenen om te kiezen voor een silent disco huren:
 1. Geen geluidsvervuiling of -overlast: één van de grootste voordelen van een silent disco is dat het geen geluidsoverlast geeft. Dit betekent dat je je buren niet, of nauwelijks, tot last bent en dat ze dus niet snel de politie zullen bellen.
 2. Veiligheid: een silent disco biedt een veilige feest omgeving waarin iedereen veilig kan disco dansen. De omgeving is uitsluitend te betreden voor genodigden en/of betalende bezoekers. Er is zo nauwelijks kans op vechtpartijen of andere soorten gedoe.
 3. Flexibiliteit: een silent disco is zo flexibel dat je je feest op vrijwel iedere gewenste locatie kunt organiseren. Dit betekent dat je je eigen plek kunt uitkiezen, omdat je voor een grote geluidsinstallatie geen ruimte nodig hebt.
 4. Kostenbesparing: een silent disco is aanzienlijk goedkoper dan het inhuren van een DJ en/of grote of geluidsinstallatie voor je feestje.
 5. Bijzondere en unieke ervaring: een silent disco biedt iedereen op een feest een bijzondere en unieke ervaring. Iedereen kan de muziek van zijn of haar keuze horen via de headset, maar niemand heeft daarbij last van elkaar. Het is alsof je op je eigen privéfeestje bent.
  • Ook silent disco proberen?

   Als je op zoek bent naar een unieke en leuke manier om te feesten, dan is een silent disco een geweldige optie. Je kunt kiezen uit verschillende muziekstijlen en genieten van die bijzondere unieke ervaring. Probeer het eens en je zult niet teleurgesteld zijn.

   Meer lezen over feesten?

   Wil je meer blogs lezen over feesten en het organiseren van leuke partijtjes? Kijk dan hier in ons blogoverzicht.