Welke muziek zet de toon op jouw bruiloft?

Welke muziek zet de toon op jouw bruiloft?

Je bruiloft is waarschijnlijk een van de mooiste dagen van je leven. Je wilt natuurlijk dat alles top geregeld is en dat de dag verloopt zoals gepland. Om je bruiloft te organiseren moet je goed denken aan de muziek. Muziek zet vaak de toon op je bruiloft. De openingsdans op de dansvloer of juist de binnenkomst bij de ceremonie; de muziek bepaald de sfeer. Naast dit zijn er nog enorm veel momenten op de dag waar de muziek sfeer kan bepalen. Maar wil jij een DJ die draait op je feest? Of ga je liever voor een saxofonist of band? In dit artikel worden de verschillende mogelijkheden genoemd.

DJ

Een DJ op je verjaardag kent veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat een DJ elke genre muziek kan opzetten wanneer je wilt. Hiernaast is een DJ ook relatief goedkoop voor vergeleken met de andere opties. Een nadeel is weer dat de muziek niet live gespeeld wordt.

man playing saxophone

Band

Bands zijn er in enorm veel verschillende genres te vinden. Wil je livemuziek met zang op je bruiloft? Dan is een band de perfect optie. Bands brengen een bepaalde sfeer met zich mee en zorgen voor goede livemuziek. De kosten van bands zijn vaak wel een stuk hoger dus hier moet je wel rekening mee houden binnen je budget.

Saxofonist

Steeds vaker zien we saxofonisten spelen op bruiloften. Samen met een DJ of alleen, het kan allebei. Saxojoe is een voorbeeld van een saxofonist die vaak op bruiloften speelt. Saxofonisten nemen net als bands een bepaalde sfeer met zich mee. Op veel bruiloften zijn de saxofonist de leuke verrassing op de avond.

Bedenk goed wat voor soort muziek jij op je bruiloft wilt. Houdt goed rekening met je budget, want de kosten voor een band of DJ kunnen al snel hoog oplopen en de bruiloft zelf is vaak ook niet goedkoop.