Aantal tips om een DJ te worden

Aantal tips om een DJ te worden

Nederland staat bekend om grote DJ’s. Maar hoe word je zelf een DJ? Op zich is dat niet lastig. Tegenwoordig ben je al een DJ met een goede naam en collectie muziek. Maar de kans om geboekt te kunnen worden is heel erg klein. Ook moet je erachter komen wat voor DJ jij bent. Zodat je je eigen draai style kan ontwikkelen. Je kan ook een DJ inhuren maar zelf is het net zo leuk. 

Oefenen

Net als bij alles is oefenen de sleutel naar succes. Want een goede DJ word je niet zomaar. Daarom is het verstandig om workshops en/of cursussen te volgen. Ook vind je op YouTube veel filmpjes van andere DJ’s en kan je gratis zelf oefenen. Daarnaast is het belangrijk om de functies van een dj-set uit je hoofd te leren. Verder moet je weten hoe je alle knoppen op de dj-set gebruikt. De bedoeling ervan is dat je ermee gaat experimenteren. 

Muziek

Ook is het belangrijk om een brede muziekkennis te hebben. Met muziek krijg je de mensen in beweging. Daarom is het belangrijk om in je vrije tijd naar verschillende stijlen muziek te speuren. Dit kan je doen door bijvoorbeeld verschillende soorten afspeellijsten op Spotify te beluisteren.

Het draaien

Het draaien zelf moet je gewoon onder de knie hebben. Wel kan het gebeuren dat je verzoeknummers krijgt van mensen. Daarom kan je er ook voor kiezen om verzoeknummers te weigeren. Verder kan je ook geld vragen voor het draaien.

Voor het draaien heb je natuurlijk ook een aantal skills nodig. Zo moet je technisch genoeg om bijvoorbeeld twee liedjes op hetzelfde tempo in elkaar over laten lopen. De bedoeling is dan dat je dat niet hoort. Ook is het belangrijk dat je veel kennis over muziek hebt, zodat je precies kan inschatten wat het publiek dan wilt horen. 

Wat als het niet lukt?

Niet iedereen heeft het in zich om DJ te worden. Daarom zijn er ook andere opties zoals een DJ inhuren. In elke stad bevinden zich super veel DJ’s. Om een goede DJ te vinden moet je een site raadplegen. Voorbeeld van zo een site is Psound. Daar kan je bijvoorbeeld een DJ in Roosendaal inhuren. Maar het blijft natuurlijk het leukst om het zelf te doen.